S.C. MONDIALA S.A. Satu Mare - prezentare generala

Situată în centrul pitorescului oras Satu Mare, Societatea comercială "MONDIALA" este cea mai importantă unitate care produce confectii pentru femei din nordul României.
Actuala Societate comercială MONDIALA S.A. Satu Mare îsi are rădăcinile în cooperatia mestesugărească Cooperativa Croitorilor "Munca" înfiintată în anul 1935, îsi schimbă în anul 1945 denumirea în Cooperativa croitorilor "MONDIALA".
Cu un efectiv de 25 de muncitori, cooperativa cunoaste an de an o dezvoltare semnificativă, atât în ceea ce priveste, atât în ceea ce priveste productia, cât si ca număr de angajati, ajungând în anul 1959 să se încadreze din plin în fluxul industrial.
Începând din anul 1960 când se marchează prima comandă de export constând în confectii pentru copii, fabrica "Mondiala" îsi câstigă un binemeritat prestigiu în afara hotarelor tării. An de an, odată cu cresterea gamei de produse si cresterea nivelului calitativ al acestora, se măreste productia pentru export, numărul tărilor cu care se colaborează depăsind cifra 10, printre care amintim: URSS, RDG, RFG, Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Italia, Austria, SUA.
În anul 1990 în baza Legii 15/90 si a H.G. 1224/90 întreprinderea de confectii Mondiala se transformă în S.C. MONDIALA S.A. cu capital integral de stat, în această formă functionând până în anul 1995 când se privatizează.
Pentru o mai bună organizare si o crestere a productivitătii muncii, din anul 1995 societatea se organizează pe 4 centre de profit.
Două centre sunt specializate pe produse de confectie usoară (bluze, fuste, pantaloni, rochii) pentru femei si celelalte două pe produse de confectie grea (blezere, compleuri, jachete, pardesie) pentru femei.
În această perioadă s-a pus accentul pe dotarea societătii cu unele dintre cele mai moderne utilaje atât în atelierele de productie cât si în cele de croit, fapt ce a condus la cresterea calitătii produselor si a productivitătii.
Pentru realizarea unei productii anuale de 2, 0 milioane buc/an societatea dispune de 60 formatii de lucru, 4 ateliere de croit dotate cu utilaje moderne, magazii de materii prime si produse finite, precum si un atelier dotat cu utilaje de brodat, matlasat si plisat.
Productia actuală a societătii Mondiala este în totalitate pentru export, partenerii cu care colaborăm fiind firma Steilmann din Germania si unele firme din Anglia (Next, Trump, Karpelle).
Gama de produse realizată este din cea mai diversificată, în special executându-se produse pentru femei si uneori produse pentru copii si bărbati.
Nivelul de dotare tehnică al utilajelor, buna pregătire a personalului, seriozitatea si punctualitatea au făcut ca S.C. MONDIALA S.A. să cucerească un renume în domeniul confectiilor.